Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
TKP/ML-TİKKO
 Özel Harekat | Terör ve Terör Örgütleri | TKP/ML-TİKKO
Mesaj icon Konu: TKP/ML TİKKO TERÖR ÖRGÜTÜ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
zebani
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25

Alıntı zebani Cevaplabullet Konu: TKP/ML TİKKO TERÖR ÖRGÜTÜ
    Gönderim Zamanı: 12.Ekim.2007 Saat 23:05

I. KURULUŞU VE TARİHİ GELİŞİMİ       

Fikir Kulüpleri Federasyonu ve DEV-GENÇ örgütlenmesi içerisinde faaliyet göstermekte iken Proloter Devrimci Aydınlık (PDA) ile birlikte hareket ederek, Türkiye İşçi İhtilalci Komünist Partisi (TİİKP) içerisinde yer alan İbrahim KAYPAKKAYA, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Komitesi sorumluluğuna getirilmiş, örgüt içerisindeki aktifliği neticesinde önderliği ele geçirerek üst düzey yöneticileri eleştirerek onları revizyonist olmakla suçlamış ve parti içerisinde Marksist Leninist bir muhalefete başlamıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde, fikirlerini benimseyen grupla birlikte, Şubat 1972 tarihinde yapılan Doğu Anadolu Bölge Komitesi (DABK) toplantısında kabul ettikleri (11) maddelik karar ile bağımsızlığını ilan ederek TKP/ML’yi kurmuşlardır.

Örgüt ismini, oluşturulan Merkez Komite tarafından çıkartılan Partizan dergisinin ismi daha sonra parti ismi ile birleştirilerek, Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist-Partizan TİKKO olarak duyurmuştur. 1987 yılında örgüt tarafından yapılacak 3.konferansın yerinin belirlenmesi hususunda çıkan anlaşmazlık sonucu örgüt ikiye ayrılarak TKP/ML DABK- TKP/ML BABK (KONFERANSÇILAR) adı altında yapılanmaya gitmiştir.

1987 yılında 3.konferansın yerinin belirlenmesi hususunda kadrolar arasında çıkan anlaşmazlık sonucu örgüt ikiye ayrılarak, TKP/ML BABK (KONFERANSÇILAR) adı altındaki yapılanma 1995 yaz aylarında Tokat kırsalında 2.nci OPK adı altında düzenlenen konferans sırasında KÖK (Konferans Örgütlenme Komitesi), GÖK (Geçici Örgütlenme Komitesi) ve Bağımsızlar olarak üçe ayrılmıştır. Bağımsızlar grubuna diğer iki grup tarafından OPO (Ordu Parti Organı) adı verilmiştir. Daha sonra örgüt adını netleştirmek ve diğer komünist eğilimli örgütlere açık olduklarını ifade etmek amacıyla TKP/ML-BİRLİK olarak belirlemiş, Ordu ismini de YHO (Yeni Halk Ordusu) olarak tespit etmiştir.

II. AMACI                               

Mevcut anayasal düzeni silahlı halk ayaklanması yoluyla yıkıp yerine Marksist-Leninist-Maoist ilkelere dayalı Sosyalist bir düzen kurmak ve nihai amaç olan Komünizme geçmektir. 

III. STRATEJİSİ  

Milli Demokratik Devrim (MDD) stratejisi doğrultusunda, işçiyi öncü, köylüyü temel güç kabul ederek, kırlardan şehirlere doğru gelişecek olan halk savaşı yoluyla Demokratik Halk Devrimi ve giderek proletarya diktatörlüğünü gerçekleştirmeyi esas almaktadır.

IP
özeltim60
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 64

Alıntı özeltim60 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13.Ekim.2007 Saat 18:24
şahsen ben tokatlıyım ve ALLAH razı olsun tikko denen kahpe itlerin hakkından yine canımız ÖZEL TİMLERİMİZ sünni halkın desteğiyle hakkından gelmiştir saygılarımla
IP
zebani
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı zebani Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13.Ekim.2007 Saat 18:39
bende tokatlıyım kaderşim bu terörden çektiğmiz ne ya dünyanın hangi ülkesinde var bu kadar çeşit çeşşit terör  herkes bi örgüt kurmuş valla 40 tane terörö örgütü var kaset çıkarır gibi terör örgütü kuruluyor  bir kapanıyor bir birleşim çıkıyor valla bende bir örgüt kuracam HZ.Musa nın yılanı gibi hepsini yutacak halk bıktı artık gerçekten bıktı kandan artık terör örgütlernin tanımını ne amac ile uraştığnı dahi bilemiyoz o kadar envai çeşitler varki 
IP
izmir_polis
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1

Alıntı izmir_polis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18.Kasim.2007 Saat 23:43
SA.  Gardaşlar. Ya ben anlamıyorum bende sunniyim ama, illa  sunni mi olmak lazım,  türk değil mi ordaki aleviler. Bu nasıl alevilik,  bazı alevi sitelerine giriyorum,  pkk lılarla nerdeyse kardeşler. anlıyamıyorum. Sunni Türk olmasında ne olursa olsun diyorlar. Kim soktu bu nifahı aramıza, İranda 25 milyon şii türk var.  Adamlar iran diyor başka 1 şey demiyor.  Bu Türk birliği nasıl kurulacak. Allah yardımcımız olsun, ne diyim. Türk ün Türk den başka düşmanı yok bence.  AEO.
IP
zebani
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı zebani Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30.Kasim.2007 Saat 22:25
arkadaşlar bu yukarıda zebani  adımı kullanarak yazı yazan kimdir ben yazmadım bunu şifremide bir tek ben biliyorum bu yazıyı benim nickimle girerek kim yazdı yönetim nerde yanlış bi yazı değil ama benm nickim ile nasıl yazı yazılıyor benden habersiz 
IP
Night Eagle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 29

Alıntı Night Eagle Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29.Ocak.2008 Saat 12:18

;)

IP
Night Eagle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 29

Alıntı Night Eagle Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29.Ocak.2008 Saat 12:19
herkes herseyi yapar bu memlekette... senin sifreni calmislar cok mu:)
IP
axeN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 41

Alıntı axeN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09.Mart.2008 Saat 09:42
zebanı dıkkat et aramızda hackerler olabılır:)
IP
isimsizkahraman
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 14

Alıntı isimsizkahraman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22.Nisan.2008 Saat 20:26
olabilir
IP
HAKAN
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2

Alıntı HAKAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Agustos.2008 Saat 11:28
SLM  BENDE ŞUAN VATANİ GÖREVİMİ YAPMAKTAYIM   KARS KOMANDO BİRLİGİ  5 10 CAPULCU YÜZÜNDEN CEKDİGİMİZ CİLEYİ Bİ BİZ BİDE ALLAH  GÖRÜYOR
IP
korn_turk
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 284

Alıntı korn_turk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04.Eylül.2008 Saat 08:30
EVET ARKADAŞALR BENDE TUNCELİDEYİM. ZATEN BURASI ALLAH GÖSTERMESİN. ASKERİMİZ BİRİYLEN ÇATIŞIYOR. KARSIDAN 3 YERDEN ATEŞ GELİYOR. NE YAPSIN ASKERİM YA VURUYOR YADA KAHRAMAN OLUP ŞAADETE ULAŞIYOR..
IP
johozelharekat
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 39

Alıntı johozelharekat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07.Eylül.2008 Saat 01:16

Bu örgüte yönelik Tokat , Sivas, Ordu kırsalında özellikle 1997 - 2003 yılları arasında büyük operasyonlar yapılmıştır. Komando timleri bu arazide adım atmadık yer bırakmamıştır.

Özellikle Niksar ( Başçiflik , erbaa - reşadiye yolu üzeri ), Topçam, Almus (Cihed Kasabası, Eskici, Alan Köyleri civarı), Turhal ( Keçeci , Çerdiğin, Şehitlik Kırsalı ), Reşadiye civarında onlarca terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

Hatırladığım kadarıyla Niksar - Köklüce de bulunan Tokat Komando Taburu ( Aslen Konya Komando Taburu idi. ) ve bu tabura bağlı Turhal ve Koyulhisar' da konuşlanmış olan bölükler bu araziyi alt üst etmiş ve 1998 - 2001 yıllarında Türkiye genelinde en çok göreve çıkan birlikler olmuşlardır.

Ayrıca bu dönem, Pkk nın Karedeniz bölgesine geçiş dönemidir ve bu dönem içerisinde bu iki örgüt ortak eylemlerde bulunmuşlardır.

Düzenleyen johozelharekat - 07.Eylül.2008 Saat 01:28
IP
HAKAN
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2

Alıntı HAKAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13.Eylül.2008 Saat 10:23

öncelikle merhaba anlatdıklarınızı cok iyi biliyorum  cünkü tokatlıyım  ayrıca bende jöh e girmeyi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim şuan karsta askerim  şimdiden teşekkürler

IP
korn_turk
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı korn_turk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13.Eylül.2008 Saat 10:39

merhaba kardeşim.. jöh(jandarma özel harekat) katılman için en düşük rütbe olan uzman öavuş olman lazım... bide gönüllük esasına göredir. uzman çavuşluk için. hersene askeri okullarda sınavlar açılıyor.. http://www.kkk.mil.tr yani kara kuvvetleri komutanlığının sitesiden takip edersin..

IP
korn_turk
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı korn_turk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13.Eylül.2008 Saat 10:41

polis özel harekat ise hersene össden aldıgın puan ile başvurursun.. hersen var zaten 200 puan alman yeterli. okul bittikten sonra 6 aylık bir eğitimie tabi tutlursun... eğitimden sonra elinde mk-47 ve m-16 ile tokat dağlarında tkpyi kovalarsın

IP
johozelharekat
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 39

Alıntı johozelharekat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14.Eylül.2008 Saat 03:52
Arkadaşlar Öncelikle bazı şeylerin ayrımını yapalım.
P.Ö.H. = Bu birimde görev yapmak için öncelikle polis olmanız ve açılan sınavları kazanmanız gerekmektedir.

J.Ö.H : 3 Bölüme ayrılır. Ancak bu bölümlerin içinde de bazı kollar vardır.
1 ) A Timleri Ö.K.K   yada Bordo Bereliler. Subay Ast Sbaylardan Oluşur.
2 ) B Timleri Uzman Erbaş ve Uzman Çavuş Kadrosundan Oluşur.
3 ) C Timleri Erbaş ve Erlerden Oluşur.
Hakan Kardeşim kars da Askerlik yaptığını yazmışın. Kısaca bi açıklama getirim bu konuda. Uzman Çavuşluk Sınavlarının zamanını takip et . Hatta Bölük idari işler astsubayına bu talebini bildir. Oda sana yardımcı olacaktır. Yada askerlik görevini bitirdikten sonra Uzman erbaşlık sınavlarına katıl. Bu şekilde Özel Harekat Pesonellerine dahil olabilirsin. Hatta belki Tokat Pazar da görev yapabilirsin... :))

BU arada askere yeni gidecek arkadaşlara bir kaç bilgi vereyim. Şayet J.Ö.H. a dahil olmak istiyorsanız ve İzmir yeni foça, Manisa Kırkağaç gibi J.K. eğitim alylarına düşerseniz bu birliklerde gönüllü olarak C timlerine dahil olabilirsiniz. Eğitimler diğer timlere göre biraz daha ağır olacaktır. Hatta 3 aylık acemi eğitiminden sonra eski Foça da tekrar eğitim verilmektedir. 
IP
yeşim
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 164

Alıntı yeşim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16.Eylül.2008 Saat 14:48

eline sağlık yönetici  bilgilerin için.hakan arkadaşm hoşgeldin inşallah girersin time.

Kökü bozulmayan oğuz soyludur
Her biri alperen özel harekat
Namerde sert, merde yunus huyludur
Yaramızı saran özel harekat

IP
safak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 56

Alıntı safak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24.Eylül.2008 Saat 20:57
sağol emeğine sağlık..Hakan aramıza hoşgeldin..
Ne Mutlu Türküm Diyene..!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03